Maltas utflykter på svenska


De maltesiska öarna inkluderar de viktigaste öarna Malta, Gozo och Comino. Öarna ligger vid Medelhavets korsvägar och är fyllda med historia och färg.

Maltas huvudstad Valletta är den europeiska kulturhuvudstaden 2018 och en UNESCOs världsarvslista, liksom Maltas berömda megalithiska tempel och Hal Saflieni Hypogeum. Valletta beskrivs av UNESCO som “ett av de mest koncentrerade historiska områdena i världen.” Valletta har också listats i CNN: s 20 vackraste världsarvsliv.

Följande är några av de mest populära planerade utflykterna som vi erbjuder på engelska. Vänligen se andra sidor för planerade utflykter på andra språk, inklusive engelsk, franska, italienska, nederländska, norska, ryska, spanska och tyska. Vänligen kontakta oss om du behöver utflykter på ett språk som inte visas.

Dessa schemalagda utflykter går på fasta dagar i veckan till de citerade priserna för personer som vill gå med andra individer också besöker de maltesiska öarna. Citerade priser inkluderar retur Hotelltransport, professionella licensierade guider på ett antal språk och ingångar till de nämnda platserna. Lunch och returfärjekartor ingår också i priset där det specifikt anges.

Alternativt om du reser med familj eller vänner eller organiserar en grupp kan privata turer anpassas efter dina önskemål.

Kontakta oss på V. Tabone Travel om du behöver mer information eller för att begära en bokning.

 

 

Valletta och Malta Experience

MÅNDAG eftermiddag : från oktober till juni
MÅNDAG morgon : från juli till september

Euro 38,00 per person (Euro 16,00 per barn i åldern 4,0 till 12,99 år gammal)

Coastal View (15)Under vår guidade vandring genom de livliga gatorna i Valletta, kommer ni att upptäcka skönheten och charmen i den fortifierade staden byggd av riddarna 1566. Johanniterorden regerade över dessa öar i 268 år, och lämnade ett unikt kulturarv vilket Valletta är det största beviset för. Först njuter vi av den vackra utsikten från Upper Barracca trädgården och därefter besöker vi Johanneskatedralen samt Caravaggio’s mästerverk i Oratoriet. Johanneskatekatedralen härbärgerar ett av de mest fantastiska marmorgolven i världen.
På vår vandring längs Republic Street, passerar vi Stormästarpalatset och det nyligen restaurerade St. Georgestorget innan vi avslutar med Malta Experience, ett bildspel som ger liv åt Maltas över tusenåriga historia.

 

 

 

Mdina

TISDAG heldag

Euro 49,00 per person (22,00 euro per barn i åldern 4,0 till 12,99 år gammal)

Lunch ingår i priset

MaltaDagens utflykt tar oss till den centrala delen av Malta, dominerad av den fortifierade medeltidsstaden Mdina, Maltas tidiga huvudstad. De trånga och slingriga gatorna från medeltiden, tar oss till den imponerande bastionen, varifrån vi åtnjuter en fantastisk panoramautsikt över en stor del av ön. Under vandringen upptåcker vi palats uppförda i olika byggnadsstilar som tex. Sicolo-Normandisk och Barockstil. Tiden står stilla i ”den tysta staden” en pärla för filmindustrin.

Vi lämnar Mdina via Grekiska porten, för att därefter stanna till vid tidiga kristna katakomber i Rabat. Efter en kort bussresa kommer vi till utsiktsplatsen vid Dingliklipporna. Efter lunch besöker vi den botaniska trädgården San Anton vid Presidentpalatset, som kan beskådas från utsidan. Tid kommer även att ges för att besöka hantverksbyn i Ta Qali, samt ett besök i Mosta domen, vilken är en av de största i europa.

 

Mdina

TISDAG halvdag

Euro 26,00 per person (Euro 9,50 per barn i åldern 4,0 till 12,99 år gammal)

slide-1-mdinaEn halvdagsutflykt till den medeltida staden Mdina, vilken var Maltas förra huvudstad. De trånga och slingriga gatorna från öns arabiska period, leder oss till den imponerande bastionen varifrån vi får en fantastisk utsikt över stora delar av ön. Under vandringen upptäcker vi palats uppförda i olika byggnadsstilar som tex. Sicolo-Normandisk och Barockstil.

Tiden står stilla i “den tysta staden” en pärla för filmindustrin. Vi lämnar Mdina via Grekiska porten för att fortsätta till Dingliklipporna. Utflykten avslutas med ett besök i den botaniska trädgården San Anton
belägen vid Presidentpalatset som kan beskådas från utsidan.

 

 

 

Tre Städerna

ONSDAG morgon – halvdag

Euro 30,00 per person (Euro 15,00 per barn i åldern 4,0 till 12,99 år gammal)

Birgu Panoramic View (13)Upplev området vid Storhamnen mitt emot Valletta, kännt som “de tre städerna” – Vittoriosa, Cospicua och Senglea där Johaniterriddarna bosatte sig år 1530. Körande genom Cospicua når vi Vittoriosa och gör där en vandring i de smala gatorna kantade av historiska byggnader som bl.a de första härbärgen för de olika “tungorna” inom Riddar Orden. Från Vittoriosas hamn tar vi en typisk lokal hamnbåt (dghajsa) för en tur i de vackra vikarna i hamnen.

Från Senglea trädgården belägen på spetsen av halvön njuter vi av en 360 graders utsikt över Storhamnen med bland annat Fort Sant Angelo, varifrån Stormästare La Valette ledde försvaret av ön under den stora belägringen år 1565.

 

 

 

Gozo

TORSDAG heldag

Euro 60,00 per person (22,00 euro per barn i åldern 4,0 till 12,99 år)

Lunch ingår i priset

IELS-GOZ-Location-Gozo-CittadellaEfter en tjugo minuter lång färjeresa kommer vi till Mgarrhamnen som genast visar Gozo’s prägel och atmosfär. Er guide visar er runt Ggantija tempeln, de äldsta ostöttade och fristående
monumenten i världen, daterade till långt före de stora pyramiderna i Egypten. Vi fortsätter med att besöka det medeltida Citadelet i Victoria, den fjordliknande viken i Xlendi och Dwejra. Gozo är välkännt för sitt hantverk, speciellt spets och stickade varor. Besökare kan inte upphöra att bli betagna av öns prudande landsbygd dess rofyllda atmosfär, och hur olik hon är från det större Malta.

 

 

 

 

Hagar Qim Tempeln, Limestone Heritage och lokal marknad

FREDAG heldag

Euro 55,00 per person (22,00 euro per barn i åldern 4,0 till 12,99 år)

Lunch ingår i priset

Traditional Maltese Boat - Luzzu (183)Turen startar med ett besök i ett av Malta’s äldsta stenbrott, vilket har gjorts om till en attraktion både för turister och lokalbefolkning, för att ge en god inblick i en av Malta’s viktiga näringar. Bruket av kalksten inom byggnads industirn har användts i tusentals år. Magiken kring Malta’s förhistoria berättar vi om i Hagar Qim, Malta’s främsta förhistoriska lämning belägen med utsikt över det blå medelhavet och ön Filfla. Från Hagar Qim fortsätter vi till Wied iz-Zurrieq, varifrån man kan ta en båttur till “de blå grottorna”, kända för sitt kristallklara vatten. (Biljetten för båtresan ingår ej – då båtresan är väderberoende).

Efter lunch, åker vi bland annat genom lokala vinfält till det idylliska fiskeläget Marsaxlokk. Tid ges att på egen hand vandra genom marknaden längs kajen. Därefter fortsätter vi till grottan Ghar Dalam, där arkeologer har funnit bevis för att Malta tidigare varit en sammanhängande del av den europeiska landmassan.

 

 

 

 

Gozo

LÖRDAG heldag

Euro 60,00 per person (22,00 euro per barn i åldern 4,0 till 12,99 år)

Lunch ingår i priset

IELS-GOZ-Location-Gozo-CittadellaEfter en tjugo minuter lång färjeresa kommer vi till Mgarrhamnen, som genast visar Gozo’s prägel och atmosfär. Er guide visar er runt Ggantija tempeln, de äldsta ostöttade och fristående monumenten i världen, daterade till långt före de stora pyramiderna i Egypten. Vi fortsätter med att besöka det medeltida Citadelet i Victoria, den fjordliknande viken i Xlendi och Dwejra. Gozo är välkännt för sitt hantverk, speciellt spets och stickade varor. Besökare kan inte upphöra att bli betagna av öns prudande landsbygd, dess rofyllda atmosfär och hur olik hon är från det större Malta.

 

 

 

 

Marknaden i Marsaxlokk och Blå Grottorna

SÖNDAG förlängd halvdag

Euro 28,00 per person (13,00 euro per barn i åldern 4,0 till 12,99 år)

Traditional Maltese Boat - Luzzu (117)Det idylliska fiskeläget Marsaxlokk med de färgrika luzzubåtorna, ger en unik och oöverträffad miljö till den lokala marknaden. Detta är den perfekta platsen att spendera en söndagsmorgon på. Här kan du trängas med lokalbefolkningen medan du botaniserar bland försäljarnas varor. Vi fortsätter vår resa till Blå Grottorna (båtbiljetten ingår ej-då båtresan är väderberoende) Härifrån har vi en vacker utsikt över medelhavet och ön Filfla. Avslutningsvis leder guiden er genom de smala gränderna i en typisk maltesisk by och berättar om husen och livet i byn.

 

 

 


Privata turer

Denna anpassade utflykt är lämplig för gäster som har liten tid att tillgå men vill ändå få en glimt av Maltas historia och kultur. Observera att priset inkluderar en licensierad guide på det språk du vill ha och ett chaufförstyrt luftkonditionerat lyxbil. Lunch och färjebiljetter (om tillämpligt) ingår inte i priset. Om gästerna vill besöka museer, vänligen notera att entrébiljetter måste köpas direkt under turen.

 

1 till 3 passagerare   4 till 8 passagerare
Totala summan Totala summan
Halvdagstur (4 timmar) €260 €330
Hel dagstur (8 timmar) €340 €410
Gozo turné (9 timmar) €445 €480

 

Contact us at V. Tabone Travel should you require any further information or to request a reservation.

 

ANMÄRKNINGAR OCH VILLKOR

  1. Vi agerar endast som ombud och kan inte hållas ansvarig för skador, förluster, olyckor, förseningar eller oegentligheter, personskador eller egendom som helst eller som orsakats av eller i samband med utflykter eller rundturer. Vårt ansvar för något påstående är endast begränsat till priset på utflyktbiljetten.
  2. När man går in i kyrkorna, vänligen uppmanas damerna att täcka sina axlar och inte bära shorts eller kjolar som är för korta. Gentlemän uppmanas att inte bära shorts.
  3. Ingångar, färjebiljetter och luncher (på hela dagarna) ingår ej om inget annat anges. Pick-ups görs från de flesta hotell. Vänligen tillåt 10 minuter från angivna upphämtningstider.
  4. Vi kan inte hållas ansvariga för båtturer som avbryts på grund av grova hav.
  5. Personliga tillhörigheter: Se till att du inte glömmer någonting i vår transport. Trots personalens ansträngningar kan inga garantier ges för att återhämta dem.
  6. Alla priser är inklusive lokala skatter.